Mengapa Anda Tidak Perlu Gunakan Kad Insurans Kereta Palsu

Mengapa Anda Tidak Perlu Gunakan Kad Insurans Palsu

Ini salah satu helah tertua dalam buku ini. Anda mencetak kad insurans palsu, kemudian berikan kad insurans itu kepada pemandu lain selepas anda mengalami kemalangan. Anda melarikan diri tanpa penalti, dan pemandu lain tidak mempunyai cara untuk menjejaki anda.

Sekiranya anda menggunakan kad insurans palsu untuk menipu pemandu lain? Tidak semestinya – dan terdapat banyak sebab untuk tidak menggunakan kad insurans palsu. Hari ini, kami menjelaskan hanya beberapa sebab mengapa anda tidak boleh menggunakan kad insurans palsu.

Kenapa Orang Menggunakan Kad Insurans Fake

Luangkan beberapa saat ke Google, “kad insurans kereta palsu yang boleh dicetak” dan anda akan mendapati ribuan hasil. Anda bukan orang pertama yang mencipta skim kad insurans palsu.

Terdapat beberapa sebab mengapa seseorang mungkin menggunakan kad insurans palsu. Sesetengah orang hanya tidak mampu insurans kereta dan tidak mahu memandu tanpa insurans. Orang lain mungkin berada di negara ini secara haram atau mempunyai masalah lain dengan undang-undang.

Sayangnya, skim kad insurans palsu telah meningkat dalam populariti pada tahun-tahun kebelakangan ini. Internet telah menjadikannya sangat mudah untuk menyalin dan mencetak kad-kad insurans palsu. Dalam beberapa saat, anda boleh mencetak dokumen insurans yang kelihatan mengejutkan seperti kad insurans sebenar.

Kerajaan AS melakukan segala cara untuk menutup laman web kad insurans palsu. Bagi setiap laman web yang mereka ambil, bagaimanapun, dua lagi dipaparkan dalam talian. Selagi permintaan ada, laman web kad insurans palsu akan sentiasa wujud.

Adakah Kad Insurans Fake Kerja?

Kad insurans palsu boleh menjadi sukar untuk ditemui. Banyak kad insurans palsu menggunakan nama dan logo syarikat-syarikat insurans yang terkenal dan terkenal.

Sekiranya anda ditarik oleh penguatkuasaan undang-undang, pegawai polis hanya boleh melakukan pemeriksaan visual sepintas dalam insurans anda tanpa mengesahkan maklumat tersebut. Dalam kes itu, kad insurans palsu anda boleh menipu walaupun seorang pegawai polis.

Sesetengah penipu juga menggunakan kad insurans palsu untuk menipu pemandu yang tidak curiga. Seorang penipu mungkin menyimpan kad insurans palsu di dalam kotak sarung tangannya sekiranya berlaku kemalangan dengan pemandu lain. Pemandu lain akan mengambil maklumat insurans dengan suci hati, tanpa mengetahui bahawa maklumat itu palsu.

Jika sesiapa yang memutuskan untuk memeriksa insurans anda, bagaimanapun, atau menghubungi DMV, penipuan kad insurans palsu anda akan segera ditemui. Pemandu yang memilih untuk mencetak kad insurans palsu dari internet akan menghadapi akibat undang-undang yang besar. Seperti yang anda pelajari di bawah ini, penipuan kad insurans palsu boleh ditemui dengan mudah, yang membawa kepada masa penjara dan akibat serius yang lain.

Kad Insurans Fake Adakah Jenis Penipuan Insurans

Terdapat banyak alasan yang jelas mengapa anda tidak perlu menggunakan kad insurans palsu. Ada masalah moral untuk menipu pemandu yang tidak bersalah, misalnya. Terdapat juga masalah penipuan insurans – sesuatu yang boleh membawa kepada masa penjara tahun.

Sesiapa yang menggunakan kad insurans palsu melakukan penipuan insurans. Penipuan insurans adalah haram, dan anda akan menghadapi denda yang besar, penalti, masa penjara, dan akibat yang lain.

Penalti berbeza berdasarkan kejadian dan keadaan anda. Di beberapa negeri, pemandu yang menggunakan kad insurans palsu akan membayar denda beberapa ratus dolar. Di negeri-negeri lain, pemandu didenda ribuan ringgit. Sesetengah negeri menggantung atau membatalkan lesen pemandu dan pendaftaran kenderaan anda selepas anda ditangkap menggunakan insurans palsu.

Semua penalti di atas  hanya  untuk menggunakan kad insurans palsu dalam apa jua keadaan. Anda juga mungkin menghadapi penalti lebih lanjut untuk penipuan. Dalam banyak bidang kuasa, melakukan penipuan insurans akan membawa kepada tahun penjara dan akibat yang teruk.

Bagaimana Jika Anda Tidak Menyedari Kad Insurans Anda adalah Palsu?

Internet telah menimbulkan fenomena malang yang lain: laman web kad insurans palsu yang menyamar sebagai penjual insurans yang sah.

Katakan anda sedang mencari insurans kereta murah dalam talian. Anda mahu insurans kereta paling murah mungkin dapat memandu secara sah di jalan raya. Anda tidak dapat mencari apa-apa yang memenuhi keperluan anda sehingga anda tersandung pada satu laman web yang teduh. Laman ini menjanjikan untuk menjual insurans kereta lebih murah daripada pembekal lain. Anda menyelesaikan proses permohonan, menyerahkan pembayaran, dan mencetak insurans kereta anda.

Kad mungkin kelihatan sah. Sesetengahnya mempunyai nama dan logo syarikat insurans yang sah dan sah.

Malangnya, laman web insurans kereta hanya menipu anda, mencuri maklumat kad kredit anda dan menghantar dokumen kad insurans palsu kepada anda sebagai balasan.

Kerana penipuan seperti ini, sesetengah pemandu menyerahkan kad insurans palsu tanpa menyedari kad palsu.

Malangnya bagi pemandu yang telah menjadi mangsa penipuan seperti ini, menggunakan kad insurans palsu sentiasa dianggap penipuan. Walaupun anda menggunakan kad palsu tanpa mengetahui ia palsu, menggunakan kad dianggap sebagai penipuan, dan anda mungkin menghadapi hukuman berat.

Kesimpulannya

Ia tidak sah untuk memandu tanpa insurans. Ia lebih menyalahi undang-undang untuk memandu tanpa insurans  dan  menggunakan kad insurans palsu. Atas sebab-sebab di atas, bukanlah idea yang baik untuk menggunakan kad insurans palsu dalam apa jua keadaan.

Leave a Comment